ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, συνοδευόμενοι από καθηγητές και καθηγήτριές τους, για να ενημερωθούν και να γνωρίσουν βιωματικά το επάγγελμα του Στρατιωτικού, στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον συνταγματάρχη κ. Τζερεμάκη και την ταγματάρχη κ. Μπάρκα για τη λειτουργία των στρατιωτικών σχολών, τον τρόπο εισαγωγής σε αυτές, τη διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για τους υποψήφιους, καθώς και για τις δυνατότητες και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Ακολούθησε ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο της ΣΜΥ και περιήγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Οι μαθητές αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία από την επίσκεψη αυτή, αφού αντιλήφθηκαν στην πράξη ότι οι στρατιωτικές αρχές της αυτοπειθαρχίας, της συλλογικότητας και του σεβασμού της ιεραρχίας σε κάθε οργανωμένη κοινωνική δομή αποτελούν ανεκτίμητα εφόδια ζωής και προόδου.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη, στο ξενοδοχείο MOUZAKI PALACE HOTEL & SPA στο Μουζάκι, των μαθητών και μαθητριών του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης της Β΄ Λυκείου και της ειδικότητας Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών της Γ΄ Λυκείου του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου και ενημερώθηκαν από τον κ. Σύλα Γεώργιο, Διευθυντή του ξενοδοχείου, για τα προγράμματα διαχείρισης δωματίων (κράτηση, άφιξη, αναχώρηση, τιμολόγηση, αλλαγή) και για θέματα διοίκησης και παροχής υπηρεσιών. Ο σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η ενημέρωση σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης στα τουριστικά επαγγέλματα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό, για την χρήση των λογισμικών διαχείρισης πελατών, τα τουριστικά πακέτα και τα λογιστικά βιβλία, στο πλαίσιο των μαθημάτων Τουριστικές Εφαρμογές, Logistics, Marketing, Λογιστικές Εφαρμογές, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ά΄ ΤΑΞΗΣ

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η Α’ τάξη του ΕΠΑΛ Μουζακίου επισκέφτηκε τη Βιομηχανία ξύλινων κουφωμάτων «Τσίγκας Α.Ε.», στα πλαίσια του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: «Φύση: Πηγή Ζωής & Δημιουργίας».

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ξεναγήθηκαν στη γραμμή παραγωγής καθώς και στα γραφεία της διοίκησης, από τις αντίστοιχες υπεύθυνες της επιχείρησης. Ήρθαν σε επαφή με τον χώρο, είδαν από κοντά τα στάδια που ακολουθούνται και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται, αλλά και το εργατικό δυναμικό που συντονίζει, χειρίζεται, παράγει και αναπτύσσει το τελικό προϊόν. Αναδείχθηκε η χρησιμότητα των τεχνικών ειδικοτήτων και η αναγκαιότητα της εξειδίκευσης που προσφέρει η Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Αξιοσημείωτο το μεγάλο ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών σε όλους τους τομείς της αλυσίδας παραγωγής και διοίκησης της βιομηχανίας.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Στο ΕΠΑΛ Μουζακίου διοργανώθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία συμμετείχαν η Διευθύντρια, οι καθηγητές οι μαθητές/τριες του Σχολείου και οι μαθητευόμενοι του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας. Ο σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησε τα παιδιά για το ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα που συνδιαμορφώνεται στη ζωή της σχολικής κοινότητας και ευχήθηκε υγεία και πρόοδο. Ειδικά, στα παιδιά της Γ τάξης ευχήθηκε καλή επίδοση στις επερχόμενες Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι τυχεροί της χρονιάς πήραν το αναμνηστικό δωράκι τους.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΥΓΕΙΑ , ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Η νεοσυσταθείσα Επιτροπή αντιπροσώπων γονέων-κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του ΕΠΑΛ Μουζακίου επισκέφτηκε το Σχολείο μας και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια και ομάδα καθηγητών. Η Διευθύντρια, αφού καλωσόρισε και σύστησε τα μέλη της Επιτροπής, παρουσίασε τη γενικότερη εικόνα της λειτουργίας της σχολικής μονάδας, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας των μαθητών σε ένα σχολείο στο οποίο ο αύλειος χώρος του παραμένει ανοιχτός και αφύλακτος. Ακολούθως, έγινε ενημέρωση και διαλογική συζήτηση για θέματα και προβλήματα που αφορούν το κτήριο, τη μεταφορά των παιδιών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τη λειτουργία του κυλικείου, τη διαγωγή, τη φοίτηση και επίδοση των μαθητών. Τα μέλη της Επιτροπής κατανόησαν και κατέγραψαν τον συνολικό προβληματισμό

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΠΑΛ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Το ΕΠΑΛ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ σε γιορτινή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ενοριακού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το περιεχόμενο της γιορτής περιλάμβανε αφηγηματικό υλικό για το μεγάλο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναφορά σε έθιμα και αποφθέγματα.

Ακολούθησε η παράσταση του θεατρικού έργου: «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα», δημιουργώντας ένα κλίμα αρκετά συγκινησιακό και μεταφέροντας στα παιδιά με βιωματικό τρόπο το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Το θεατρικό δρώμενο συντόνισε ο εκπαιδευτικός Τόλος Αναστάσιος.

Στο τέλος ανταλλάχτηκαν ευχές και μοιράστηκαν ευχετήριες κάρτες, που ετοίμασαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του Σχολείου.

Την εορτή επιμελήθηκε η καθηγήτρια Βασιλείου Κωνσταντινιά.

Θερμές ευχαριστίες στα παιδιά και στους καθηγητές που βοήθησαν στη διοργάνωση της ζεστής εκδήλωσης.

1 2 3 19