Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου γράφει ιστορία

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα έφτασε αλλά οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου συνεχίζουν με αμείωτο ενθουσιασμό τις δράσεις για το πρόγραμμα “Επα.λ Μια Νέα Αρχή“. “Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου γράφει ιστορία” και την καταγράφει μέσα από μια συνέντευξη με το βουλευτή της περιοχής μας κ. Γιώργο Κωτσό ο οποίος φοίτησε στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου. Τη Μεγάλη Τρίτη ο κ. Κωτσός ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου Άννας Παυλή και Αργύρη Τσίγκα μιλώντας για τα μαθητικά του χρόνια με μεγάλη νοσταλγία. Τον ευχαριστούμε θερμά που αφιέρωσε χρόνο, για μια διά ζώσης συνέντευξη και για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εμπειρίες σχολικής ζωής που μοιράστηκε μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου

1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – “Erasmus+ SOS Schools” Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου Την Τετάρτη 21 Απριλίου μετά από πρόσκληση του  ΕΠΑ.Λ Μουζακίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τον κύριο Νικολάου Πυρονόμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων φαινομένων. Διαβάστε εδώ το αναλυτικό δελτίο τύπου.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19

Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19 Άρτεμις Κ. Τσίτσικα Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) Ευθαλία Τζίλα Παιδοψυχίατρος MSc – Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ Δείτε εδώ αναλυτικά τον οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους Δικαιούχους της «Ψηφιακής Μέριμνας»

Από Δευτέρα 5 Απριλίου, ξεκινούν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχορήγησης οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Για αναλυτικές πληροφορίες κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το ΚΕΣΥ Ρόδου, η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. και η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα “Τα επαγγέλματα του μέλλοντος – Η αγορά εργασίας μετά τον Covid-19“, το Σάββατο 3 Απριλίου στις 17:00. Αναλυτικές πληροφορίες δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες Γ Λυκείου με θέμα: «Σπουδά…ζω στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης – ΚΕΣΥ Καρδίτσας και Λάρισας δια των εκπαιδευτικών Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Ευφροσύνης Μυργιώτη και Ευπραξίας Βλαχοδήμου, Αντώνη Πλαγερά αντίστοιχα, σε συνεργασία με τα ΚΕΣΥ Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ρόδου, Φθιώτιδας, Φλώρινας διοργανώνουν Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες Γ Λυκείου με θέμα: «Σπουδά…ζω στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 15:00 Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου – “Erasmus+ SOS Schools”

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου συμμετέχει ενεργά στο πιο επίκαιρο από ποτέ Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που υλοποιεί η ΔΔΕ Καρδίτσας, Erasmus+ (ΚΑ201- Στρατηγικές Σύμπραξης για την Ανάπτυξη της Καινοτομίας) με τίτλο «SOS Schools: Inclusive Responsible Responsive Teachers – European Training Course for school teachers (and students) on emergency management and first aid through civic engagement». Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες Γ Λυκείου με θέμα: «Σώματα Ασφαλείας – Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)»

Το Κ.Ε.Σ.Υ. Καρδίτσας σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Σ.Υ. Κεφαλληνίας και Φλώρινας και άλλα Κ.ΕΣ.Υ. υλοποιεί διαδικτυακή ενημέρωση για τους μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου που αφορά στην ενημέρωσή τους για τα σώματα ασφαλείας και τις Α.Ε.Ν. την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:45 μέσω της πλατφόρμας WEBEX. Η συμμετοχή του Κ.Ε.Σ.Υ. Καρδίτσας στη συγκεκριμένη δράση αφορά κυρίως στην ενημέρωση των υποψηφίων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, διότι έχει ήδη προηγηθεί ενημερωτική δράση για τα Σώματα Ασφαλείας. Εάν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορούν να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας WEBEX στο σύνδεσμο: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/dimzav Υπενθυμίζουμε ότι το υλικό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις5/2/2021 για τις παραγωγικές Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και όλων των […]

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Ενημερωτική ΑνακοίνωσηΤηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 Δωρεάν και Ανώνυμη 24ωρης λειτουργίας Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το έγγραφο.

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση–Δήλωση αποφοίτων, Συμπλήρωση αίτησης τελειόφοιτων για Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021

Οι παλαιοί απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2021 μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση από 8 έως 19 Μαρτίου 2021. Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα (8-3-2021 μέχρι 19-3-2021) δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ. Αναλυτικά διαβάστε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 10