ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, συνοδευόμενοι από καθηγητές και καθηγήτριές τους, για να ενημερωθούν και να γνωρίσουν βιωματικά το επάγγελμα του Στρατιωτικού, στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον συνταγματάρχη κ. Τζερεμάκη και την ταγματάρχη κ. Μπάρκα για τη λειτουργία των στρατιωτικών σχολών, τον τρόπο εισαγωγής σε αυτές, τη διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για τους υποψήφιους, καθώς και για τις δυνατότητες και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Ακολούθησε ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο της ΣΜΥ και περιήγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Οι μαθητές αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία από την επίσκεψη αυτή, αφού αντιλήφθηκαν στην πράξη ότι οι στρατιωτικές αρχές της αυτοπειθαρχίας, της συλλογικότητας και του σεβασμού της ιεραρχίας σε κάθε οργανωμένη κοινωνική δομή αποτελούν ανεκτίμητα εφόδια ζωής και προόδου.